This Cultural Center, which plays a prominent role in the Raval neighborhood in Barcelona, underwent a major project for the refurbishment and adaptation of its facilities during 2010.

The designed improvements to be made included partitioning a large room with folding walls, so as to create three different spaces: a central one aimed for public uses, that is, as an auditorium or as a dining area; and two lateral spaces for more specific uses, that is, for theater workshops or training courses.

Reiter has designed, manufactured and installed two R-1901 movable partition units, of 9140 mm in length and 3130 mm in height under suspended ceiling, to create the above-mentioned spaces.

To adapt to the existing building we also had to manufacture a fixed timber finish for each room divider. These were specially designed to save the different heights of the main room with respect to the access area.