Aquesta obra de remodelació i canvi d'ús d'un edifici preexistent, en l'àmbit d'un “campus” universitari, ofereix una versió intel·ligent i paradigmàtica de com la flexibilitat en l'adopció de les alternatives de projecte, permet resoldre problemes funcionals de gran complexitat.

Aquest projecte tracta de la reforma d'un antic geriàtric municipal, construït durant els anys setanta, amb la finalitat de transformar-ho en un edifici multifuncional al servei de l'Escola d'Enginyeria i Arquitectura La Salle de la Universitat Ramón Llull. L'edifici, en planta, consisteix en un rectangle de 85 x 16 metres, que ocupa una posició central dins del campus. Les façanes principals, donen enfront d'un parc (Sud) i a la plaça de convivència, pistes de joc i centre poliesportiu (Nord).

El programa incloïa la Direcció general i administrativa de La Salle, aulari i sales de grau, centre d'empreses, departaments universitaris i una zona de caràcter residencial. El nou programa no només significava nous usos, amb una important i necessària flexibilitat de les seves superfícies i conseqüentment en les seves instal·lacions, sinó que preveia un augment considerable del moviment i circulació interna de persones que, finalment, s'ha resolt mitjançant la ubicació del nucli principal de comunicacions en l'exterior de l'edifici existent.

L'estructura de l'edifici i la dimensió dels seus pòrtics era l'habitual en l'època, mentre que l'altura entre forjats era l'estrictament necessària per a l'ús al fet que estava destinat, consistint en un sistema de pòrtics de pilars de formigó armat i bigues mixtes de perfils d'acer laminat i formigó armat (cada 3,4m i obertures de 7,2m i 7,0m amb volades en tots dos extrems de 2m) que suporten forjats ceràmics. Si ben el recàlcul de l'estructura evidenciava una capacitat portant suficient, el seu deficient estat de conservació ha obligat a realitzar les pertinents actuacions, tant de reforç com de restauració.

L'escassa altura lliure entre forjats (2,80 m), a la qual s'afegia la necessària disposició d'un sòl tècnic, condiciona, una vegada alliberada la planta de les comunicacions verticals, l'aparició d'una modulació precisa com a suport d'una sèrie d'armaris d'instal·lacions, un per a cada dos pòrtics, en els quals albergar les maquines de clima, els quadres elèctrics i la complexa xarxa informàtica. Aquesta modulació permet un reticle ordenat de falsos sostres i paviments on situar les instal·lacions, reixes de clima, il·luminació de detectors, informàtica etc., a fi d'obtenir la desitjada llibertat d'usos i possibles modificacions futures.

La flexibilitat de la planta ha condicionat el disseny de les particions de les façanes, de tal manera que siguin capaces de rebre les mampares de les diferents estades en funció de les demandes de cada moment. La façana a Sud, caracteritzada a l'edifici original per llargues terrasses amb ampits d'obra vista, s'ha resolt mitjançant corredisses de 1/3 de la separació entre eixos estructurals. Per contra, la façana a Nord es configura mitjançant la repetició d'un únic element compost per un marc rectangular de perfils extruïts d'alumini (especials per a aquesta obra) de 3.2m i 1.13m que conté tant panells vidriats com perforats o opacs. Els elements opacs són panells sandvitx prefabricats amb una làmina de “composite” com a acabat.

D'altra banda, la imatge interna d'un edifici concebut inicialment com a residència geriàtrica, havia de canviar a la d'un edifici de caràcter universitari: la modulació sistemàtica i la introducció de diversos colors en els elements opacs, han permès tant personalitzar les diverses plantes com fomentar la creativitat interna i la mobilitat compositiva de l'edifici. Cada planta s'ha acabat amb un aplacat de panells laminats en colors vius utilitzant els tons corporatius a les aules de la planta semi-soterrani, diferents tonalitats de verd en la planta baixa d'accés a través del parc, taronja la planta primera, vermella la segona, verda la tercera, groga la quarta i amb color de fusta natural en la planta de Direcció.