El projecte es va fonamentar en tres conceptes principals: el sentit de respecte, la capacitat d'enfocament automàtic i l'esperit comunitari que, a petició del client, ha de ser explícita a l'espai i ajudar a formar ciutadans responsables i sensibles.

El projecte arquitectònic reuneix aquestes tres premisses, que es tradueixen en una connexió visual sistemàtica entre qualsevol lloc de l'escola, i la cerca de la màxima transparència i connexió visual entre àrees de treball, aconseguint així una lectura dinàmica i clara de tots els edificis i fomentant, al mateix temps, un espai per al frec informal.

L'espai Fórum continua sent l'espai ròtula de tota l'escola, mantenint la força d'un espai pensat per al debat, la trobada entre tota l'escola i el lloc dels esdeveniments col·lectius.

Els diferents espais exteriors com a pati i terrasses reuneixen característiques diferenciades per a moments d'esport, de joc, de reunió o de més privadesa.

La nova Escola Súnion és un projecte de rehabilitació on es mantenen conceptes tan importants com els passadissos del silenci, els seminaris, la importància de l'espai de taquilles, la transparència entre aules, etc.

Mantenint l'esperit de l'antic Súnion traslladat a un nou espai més ampli i adaptat, conservant la proximitat i calidesa d'una escola de persones per a persones.

Reiter va dissenyar, va fabricar i va instal·lar uns envans mòbils R-1900 a la Sala d'Actes, compostos per set panells que la seva principal característica és la diversitat de tonalitats en els acabats dels taulers decoratius que revesteixen els mòduls, sent la finalitat d'aquesta divisió obtenir la màxima flexibilitat en la utilització de l'espai amb les millors condicions de confort acústic.